Ørsted

Ørsted, wereld marktleider wind op zee, is een speler van formaat die flink in de regio investeert.

Ørsted, wereld marktleider wind op zee, is een speler van formaat die flink in de regio investeert. Met de windparken Borsele 1&2, op ongeveer 23 kilometer van de Zeeuwse kust, komt er 752MW aan off-shore wind capaciteit nog dit jaar beschikbaar. De beschikbaarheid van grote hoeveelheden duurzame elektriciteit is van doorslaggevend belang voor de verduurzaming van de industrie in de regio. Smart Delta Resources is dan ook enorm content dat Ørsted, vertegenwoordigd door directeur Steven Engels van Ørsted Nederland, lid is geworden van SDR.

 

Bij realisatie is Borssele 1&2 het grootste windpark op zee van Nederland. Als het windpark later dit jaar gereed is, leveren de 94 windturbines een hoeveelheid groene energie die overeenkomt met het jaarlijkse stroomverbruik van een miljoen Nederlandse huishoudens. Het windpark heeft een oppervlakte van 128,3 km2. Het onderhoud van windpark Borssele 1&2 vindt plaats vanuit de nieuwe onderhoudslocatie in Vlissingen.

Windenergie op zee speelt een belangrijke rol in de Nederlandse energietransitie. In 2023 dient 16 procent van de energie in Nederland afkomstig te zijn uit duurzame bronnen.

Related facilities

Company Profile

www.orsted.nl

Get in touch!

Would you like to know more about this company? Contact the business consultant.