Hydrogen Delta Day: We Take Charge

Beginnen met groene waterstof? Dat doe je natuurlijk in de regio waar nu al meer dan 400.000 ton per jaar als grondstof gebruikt wordt. Dat is meer dan alle andere Nederlandse industrieregio’s bij elkaar. Welkom in de Delta regio!

Tijdens Hydrogen Delta Day op 25 november 2019, in een sfeervolle ambiance van de Lasloods in Vlissingen, was het direct duidelijk: hier gaat iets bijzonders gebeuren. De aanwezigheid van maar liefst 240 deelnemers benadrukte niet alleen het belang van het evenement zelf, maar ook de potentie van groene waterstof om substantiële hoeveelheden CO2 te besparen.

De Delta regio kent een groot industrieel waterstofgebruik én heeft grote windparken voor de kust. Daarmee is het een zeer belangrijke regio om de kansen van waterstof voor de verduurzaming van de industrie te gaan benutten. Bovendien is het een hechte grensoverschrijdende regio, waar grote industriële bedrijven de krachten bundelen met zowel de Nederlandse als de Vlaamse overheid. En die daarmee Smart Delta Resources een uniek, energiek samenwerkingsplatform maken.

We Take Charge: maar liefst 17 partijen ondertekenden het ambitiestatement (link naar de website ambitiestatement; plannen waarmee de Delta regio koploper wil blijven op het gebied van industriële waterstof. En dat is weer een flinke stap vooruit.

Adviseur van Hydrogen Delta, Hans Wijers, merkt in zijn reflectie op de dag op: “Er is in de Delta regio al heel veel. Ambitie, visie en er gebeurt echt van alles. Als dit allemaal wordt gerealiseerd leveren wij een bijdrage van 30% aan de CO2 reductie van industrieel Nederland.”

Voor een impressie van Hydrogen Delta Day verwijzen wij u naar onderstaande aftermovie: