Bij PZEM produceren ze energie, waarvan reeds 40% duurzaam wordt opgewekt in een optimale mix met flexibele conventionele productie. De PPA met Gemini (het grootste offshore windpark van Nederland), kerncentrale, biomassa-centrale en de moderne Sloecentrale vormen de pijlers van de portfolio, die op de handelsvloer geoptimaliseerd en verhandeld worden. PZEM neemt duurzame elektriciteitsproductie af van een aantal grote en kleine windparken. De Sloecentrale stelt PZEM in staat terug te vallen op een schone, moderne en flexibele gasgestookte centrale als er niet genoeg wind en zonne-energie wordt geproduceerd.

Hernieuwbare energiebronnen worden steeds belangrijker in overgang naar een CO2- arme energievoorziening. Dit doet PZEM door langetermijncontracten, zoals het Gemini offshore windpark, een van de grootste offshoreparken ter wereld. Dit windpark in de Noordzee, met een capaciteit van 600 MegaWatt, produceert genoeg groene stroom voor 785.000 huishoudens. PZEM bezit daarnaast 50% van de aandelen in Evides, dat drinkwater verzorgt in zuid-west Nederland, industriewater levert en zorgt voor grootschalig waterzuivering. Hiermee richt PZEM zich niet alleen op groene stroom, maar op het leveren van een duurzaam totaalpakket.
 

PZEM is binnen SDR onder meer een actief partner in de programma’s Carbon Connect, Delta, Spark Delta en Hydrogen Delta.