Vesta bezit en exploiteert momenteel drie opslagterminals in Antwerpen (België), Vlissingen (Nederland) en Tallinn (Estland) met een totale capaciteit van meer dan 1,6 miljoen kubieke meter. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, Nederland. 

Vesta's terminals profiteren van toegang tot diep water en uitstekende verbindingen met het achterland via zeeschepen, binnenvaartschepen, spoor, weg en pijpleidingen. Alle vestigingen hebben uitbreidingsmogelijkheden. Vesta’s klantenportefeuille omvat internationale oliehandelaren, grote oliemaatschappijen, petrochemische producenten, lokale brandstofdistributeurs en bunkerleveranciers. De groeiprojecten van Vesta zijn met name gericht op duurzame energie. Dit wordt ondersteund door de aandeelhouders. 

Greenpoint Valley is het nieuwste project in Vlissingen, waar opslagfaciliteiten gereed worden gemaakt om ammonia te importeren voor de toekomstige vraag naar waterstof in Europa. De terminal zal 2 x 32.000 cbm gekoelde tanks exploiteren en zal de mogelijkheid hebben om ammonia te exporteren per schip, per spoor en mogelijk via pijpleidingen. Het project kan worden uitgebreid met nog eens 50.000 cbm opslagcapaciteit om een ​​kraakinstallatie te rechtvaardigen.