De Dow Chemical Company is qua omvang het derde chemiebedrijf ter wereld, en wereldleider in plastics. Dow is actief in 35 landen, sinds 1955 in de Benelux. Dow Benelux heeft ongeveer 4.000 medewerkers op acht locaties in Nederland (Terneuzen, Delfzijl en Dordrecht) en België (Antwerpen, Brussel, Tertre, Zwijndrecht en Seneffe), waaronder zes productielocaties die zich richten op consumer care , infrastructuur en de verpakkingsindustrie. Dow combineert chemie, biologie en fysica om innovatieve producten te creëren in verschillende belangrijke markten: innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de menselijke vooruitgang.

In alles streeft Dow Benelux naar een positieve impact op omgeving en klimaat. Jaarlijks wordt zo'n 3% van de omzet besteed aan research & development, vanuit de overtuiging dat de chemische industrie een sleutelrol speelt in de overgang naar een duurzame samenleving. Door chemie te verbinden met wetenschap en duurzame keuzes, wil Dow bijdragen aan het oplossen van de meest dringende wereldproblemen, zoals de energie- en klimaatcrisis en veilig, schoon drinkwater. Dow investeert ook in omgeving en milieuprojecten, zoals een broedeiland voor visdiefjes en insectenpopulaties. Momenteel lopen er 600 projecten!

Dow Benelux is binnen SDR onder meer een actief partner in de programma’s Spark Delta, Carbon Connect Delta en Hydrogen Delta