Fluxys is een onafhankelijke partner in de energiesector met het hoofdkantoor in België. Fluxys faciliteert gasstromen en exploiteert zo'n 8.100 km aan leidingen in heel Europa. Met 1150 collega’s worden slimme groene oplossingen ontwikkeld en nieuwe markten verkend buiten Europa. Fluxys beheert terminals voor vloeibaar aardgas in Zeebrugge (België), Duinkerke (Frankrijk) en Revithoussa (Griekenland), samen goed voor een jaarlijkse capaciteit van 29 miljard kubieke meter. Fluxys heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld tot een referentiepartner voor Europese gasinfrastructuurprojecten, met dezelfde ambitie buiten Europa.

Fluxys bouwt aan een groenere energietoekomst voor de komende generaties. Mensen, industrie en samenleving hebben energie nodig om te gedijen en vooruitgang te boeken. Fluxys voorziet hierin door energie in beweging te brengen via haar infrastructuur: het verplaatsen van aardgas en de weg effenen voor transport in de bestaande infrastructuur van waterstof, biomethaan of elke toekomstige  CO2-neutrale energiedrager. Zo werkt Fluxys aan een project om jaarlijks de CO2-emissie met 140.000 ton te verminderen en 44.000 ton groene methanol aan te maken als grondstof voor lokale industrie en brandstof voor schepen en treinen.

Fluxys is binnen SDR onder meer een actief partner in de programma’s Spark Delta, Carbon Connect Delta en Hydrogen Delta.