Borssele 1&2, het eerste windpark van Ørsted in Nederland, heeft een capaciteit van 752MW. Daarmee is het windpark op zee het grootste operationele windpark op zee in Nederland en het op een na grootste wereldwijd. Windenergie op zee is een zeer belangrijke bron om de Zeeuwse industrie van groene stroom te voorzien, zodat bedrijfsprocessen kunnen worden geëlektrificeerd.

Staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat:

“Borssele 1&2 was het eerste grootschalige windpark in Nederland. Ik ben zeer verheugd om te zien dat het windpark inmiddels al een jaar operationeel is. Windenergie op zee speelt nu een cruciale rol in het behalen van onze klimaatdoelstellingen en ik nodig Ørsted uit om een rol te blijven spelen in het realiseren van de energietransitie.”

Steven Engels, General Manager Benelux van Ørsted:

“Ons winnende bid in 2016 van 72.7 EUR per MWh zorgde voor een prijsdoorbraak. Daarna hebben we gedaan wat we hebben beloofd. Op tijd en binnen budget. Door extra veiligheidsmaatregelen op zee en op land waren we in staat om de bouw tijdens een wereldwijde pandemie voort te zetten en dit grootschalige groene energieproject af te ronden. Met Norges Bank Investment Management hebben we inmiddels ook een zeer professionele partner verwelkomd als mede-eigenaar van het windpark. Na het bereiken van deze grote mijlpalen kijken we uit naar het continueren van onze rol als betrouwbare partner voor de Nederlandse energietransitie.”

Voor meer informatie: www.orsted.nl

Gerelateerd nieuws

Yara

Yara Sluiskil geeft met Climate Roadmap 2030 inzicht in verduurzamingsplannen

Opnieuw ziet Yara Sluiskil als grootste waterstofproducent van Nederland en grootste productievestiging van het concern kansen om een enabler te zijn voor een duurzame waterstofeconomie.

Ondertekening B2B Heat overeenkomst POM Oost-Vlaanderen en Smart Delta Resources Flanders

SDR Flanders en POM Oost-Vlaanderen bundelen krachten voor duurzame industriële warmte-uitwisseling

De Gentse Kanaalzone biedt een bijzonder potentieel voor het hergebruiken van industriële restwarmte. Via de Taskforce B2B Heat van Smart Delta Resources Flanders worden vraag en aanbod aan warmte systematisch in kaart gebracht. 

ArcelorMittal Europees bezoek uitdagingen staalsector

Positief signaal van de EU: Commissarissen in gesprek met de staalsector

Dringende thema’s: hoge energiekosten, oneerlijke concurrentie door import en grote investeringen die nodig zijn voor een duurzame transformatie