Borssele 1&2, het eerste windpark van Ørsted in Nederland, heeft een capaciteit van 752MW. Daarmee is het windpark op zee het grootste operationele windpark op zee in Nederland en het op een na grootste wereldwijd. Windenergie op zee is een zeer belangrijke bron om de Zeeuwse industrie van groene stroom te voorzien, zodat bedrijfsprocessen kunnen worden geëlektrificeerd.

Staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat:
“Borssele 1&2 was het eerste grootschalige windpark in Nederland. Ik ben zeer verheugd om te zien dat het windpark inmiddels al een jaar operationeel is. Windenergie op zee speelt nu een cruciale rol in het behalen van onze klimaatdoelstellingen en ik nodig Ørsted uit om een rol te blijven spelen in het realiseren van de energietransitie.”

Steven Engels, General Manager Benelux van Ørsted:
“Ons winnende bid in 2016 van 72.7 EUR per MWh zorgde voor een prijsdoorbraak. Daarna hebben we gedaan wat we hebben beloofd. Op tijd en binnen budget. Door extra veiligheidsmaatregelen op zee en op land waren we in staat om de bouw tijdens een wereldwijde pandemie voort te zetten en dit grootschalige groene energieproject af te ronden. Met Norges Bank Investment Management hebben we inmiddels ook een zeer professionele partner verwelkomd als mede-eigenaar van het windpark. Na het bereiken van deze grote mijlpalen kijken we uit naar het continueren van onze rol als betrouwbare partner voor de Nederlandse energietransitie.”

Voor meer informatie: www.orsted.nl

Gerelateerd nieuws

restwarmte

Verkenning toepassing industriële restwarmte in gebouwde omgeving Kanaalzone Gent-Terneuzen

Recentelijk is een grensoverschrijdende haalbaarheidsstudie afgerond naar de mogelijke koppeling van het aanbod van industriële restwarmte en warmtevraag in de gebouwde omgeving van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. 

Koning-Willem-Alexander-bezoekt-Zeeland-foto-Provincie-Zeeland.jpg

Koning Willem-Alexander bezoekt Zeeland om te praten over waterstof

Koning Willem-Alexander heeft een informeel werkbezoek gebracht aan Zeeland. Hij sprak met een aantal Zeeuwse partners van Smart Delta Resources over waterstof en de energietransitie.

Dow

Het Multi Generation Plan, de routekaart van Dow naar CO2-neutrale productie

In het afgelopen jaar presenteerde Smart Delta Resources-partner Dow haar Multi Generation Plan. In dit plan is de route beschreven die de Terneuzense vestiging van het chemieconcern aflegt naar CO2-neutraliteit in 2050.