Hierbij presenteren wij het Smart Delta Resources regioplan 2030-2050. De energietransitie wordt steeds concreter. Het regioplan 2030-2050 biedt heldere handvatten hoe de SDR-regio klimaatneutraliteit wil bereiken, om daarmee een significante bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen van zowel Nederland als Vlaanderen.

Het regioplan beschrijft de gekozen strategie, middels transitiepaden, om de industriële regio te verduurzamen. De geselecteerde transitiepaden zijn gebaseerd op de toepassingen van CCS, elektrificatie, waterstof, CCU en procesoptimalisatie. Concreet vertaalt dit zich in de uitvoering van vier prioritaire programma’s Hydrogen Delta, Carbon Connect Delta, Spark Delta en Heat Delta, die grensoverschrijdend met elkaar verweven zijn. Alle vier de prioritaire programma’s zijn gestart met heldere doelen en mijlpalen voor 2030 en 2050. De voorwaarden om het SDR CO2-reductiepad succesvol uit te kunnen voeren, zijn in kaart gebracht. De uitdaging is nu om deze voorwaarden te gaan scheppen en als SDR-regio, SDR-bedrijven én internationale overheden samen op te trekken om de energietransitie te realiseren.

U kunt het SDR regioplan 2030-2050 hier downloaden.

Gerelateerd nieuws

NSP

Energiecrisis en stikstofeisen hebben forse impact op de industrie in de Schelde-Deltaregio

Smart Delta Resources vraagt Nederlandse bewindslieden middels brief om actie en doet enkele aanbevelingen.

windpark

SDR-partners Jan De Nul en Ørsted tekenen export-kabelcontract voor grootste offshore windmolenpark ter wereld

Hornsea 3 zal genoeg hernieuwbare elektriciteit opwekken om 3,3 miljoen Britse huishoudens van stroom te voorzien.

DRC

Vertraging realisatie van de Delta Rhine Corridor – een oproep tot actie

Meer focus nodig op de realisatie van de waterstof- en CO2-verbindingen tussen de Schelde-Deltaregio en Rotterdam om de energietransitie in beide regio’s tijdig door te ontwikkelen en substantiële CO2-reductie te realiseren.