Stora Enso Langerbrugge produceert jaarlijks meer dan 500.000 ton gerecycleerd kranten- en magazinepapier op basis van 100% Paper for Recycling, oud papier. Twee hoogtechnologische sorteerlijnen op het terrein staan in voor een kwalitatieve sortering van het oud papier.

Stora Enso Langerbrugge exploiteert ook twee bio-energiecentrales die voorzien in alle nodige processtoom en meer dan 70% van de elektriciteitsbehoefte. De papierfabriek stuurt sinds de herfst van 2016 ook groene energie naar Volvo Car Gent via een ondergronds warmtenet. In 2018 werd verder ingezet op additionele hernieuwbare energie door de bouw van drie windturbines op de site om zo op een nog duurzamere manier gerecycleerd papier te kunnen maken.

Stora Enso zet dus in op volledige decarbonisatie van hun waardeketens, dit door fossiele brandstoffen te vervangen door biomassa brandstoffen en elektrificatie, door energie en materiaalefficiƫntie van de operaties na te streven en in te zetten op CCS technologie (scope 1), maar ook door het gebruik van groene stroom (scope 2) en te werken met klimaatbewuste leveranciers in een groene logistieke keten en ook mee te denken met klanten om hun voetafdruk te verlagen (scope 3). Zonder twijfel een bedrijf dat past binnen de energie en circulaire transitie die we met Smart Delta Resources ondersteunen.