Ons credo is ‘Durf Denken’: we zijn een vrijhaven voor durfdenkers en dwarsliggers. Vanuit de bruisende stad Gent verruimt UGent voortdurend haar horizon door samen te werken met de regio en met de beste universiteiten in binnen- en buitenland.

Het onderzoek aan UGent wordt gedreven door ongeveer 1350 professoren en 11000 pre- en post-doctorale onderzoekers, waarbij ingezet wordt op zowel fundamenteel, high risk alsook meer toegepast onderzoek.

UGent heeft daarenboven een lange traditie van samenwerking met industrie zowel lokaal als internationaal. Samen met onze partners zetten we in op de ontwikkeling van duurzame innovatieve technologieën. UGent wil een toonaangevend kennisinstituut zijn voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzame toekomst binnen een lokale en globale context.

De samenwerking met SDR verloopt via het Centrum voor Duurzame Chemie en het CAPTURE platform. Hierbij ligt de focus vooral op de vertaling van technologisch onderzoek naar implementatieprojecten in samenwerking met de bedrijfs- en overheidspartners binnen SDR.