In 2022 breidde de fabriek uit met een nieuwe, state of the art batterijpack fabriek, waar de batterijpacks gebouwd worden voor de elektrische vrachtwagens. Gent is eveneens de thuishaven van Service Market Logistics (SML) het grootste distributiecentrum van de Volvo Group.

Zorg voor het milieu zit ingebakken in de Zweedse cultuur. Onder de slogan “Shaping the world we want to live in” wil de Volvo Group een wereld creëren waarin het voor ons en toekomstige generaties aangenaam is om in te leven. De keuzes die we vandaag maken, bepalen immers de wereld waarin we morgen leven. Door klimaatverandering, bevolkingsgroei en toenemende verstedelijking veranderen het landschap en de verwachtingen van transport en infrastructuur. Bij al onze acties denken we na over hoe we de impact op het klimaat kunnen verminderen, hoe we de hulpbronnen van onze aarde efficiënter kunnen gebruiken en hoe we meer verantwoord zaken kunnen doen.

Sinds 2007 produceren de Gentse vestigingen Volvo Trucks en SML CO2 neutraal, als eerste automotive onderneming wereldwijd. Sindsdien blijft de organisatie investeren in duurzaamheid. Voor de energie maakt het bedrijf gebruik van windturbines, zonnepanelen en biopropaan. Afval wordt maximaal beperkt, hergebruikt of gerecycleerd, niets van afval wordt gestort. Is er geen alternatief dan wordt afval omgezet in energie. Voor alle intern transport werd overgeschakeld naar elektrische alternatieven. Op de personeelsparkings zijn 140 laadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd voor de medewerkers maar ook niet-Volvo medewerkers kunnen er na de werktijd gebruik van maken.

Duurzaamheid blijft hoog op de agenda staan, het is de ambitie van de Gentse Volvo Group Trucks vestiging om binnen afzienbare tijd CO2 positief te zijn.