Hydrogen Europe is een toonaangevende organisatie die in Europa gevestigde bedrijven en belanghebbenden vertegenwoordigt die zich inzetten voor een (circulaire) koolstofneutrale economie door de Europese waterstofindustrie te versnellen. Zo’n 40 mensen uit diverse Europese landen maakten kennis met het ambitieuze Hydrogen Delta programma van Smart Delta Resources. De agenda bestond o.a. uit een tour door het havengebied van North Sea Port en presentaties van Smart Delta Resources-partners ArcelorMittal, DFDS, Engie, Ørsted, TotalEnergies en Vopak.

Gerelateerd nieuws

restwarmte

Verkenning toepassing industriële restwarmte in gebouwde omgeving Kanaalzone Gent-Terneuzen

Recentelijk is een grensoverschrijdende haalbaarheidsstudie afgerond naar de mogelijke koppeling van het aanbod van industriële restwarmte en warmtevraag in de gebouwde omgeving van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. 

Jambon en Knops

Vlaamse minister-president en Nederlandse staatssecretaris bezoeken de regio

Met het bezoek willen de Vlaamse en Nederlandse regering de grensoverschrijdende samenwerking versterken.

EPZ

Schelde-Deltaregio neemt verantwoordelijkheid in de verduurzaming van de industrie

De uitstoot van broeikasgassen in de industrie moet naar nul in 2050. De industrie in Zeeland/West-Brabant, verenigd in het samenwerkingsverband Smart Delta Resources, streeft ernaar om over 9 jaar ruim de helft minder CO2 uit te stoten.