Platform Verduurzaming Industrie (PVI) opgericht. Het PVI beoogt de benodigde kennis en expertise te bundelen en makkelijker toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld t.a.v. technologie, subsidiemogelijkheden en inspirerende voorbeelden. Ook Smart Delta Resources heeft een bijdrage geleverd.

Het realiseren van emissiereductie in de industrie vraagt om draagvlak en commitment. Samenwerking wordt steeds belangrijker om tijdig groene elektronen en moleculen te produceren en infrastructuur om vraag en aanbod te kunnen koppelen. Zowel lokaal, regionaal als landelijk en internationaal. En laagdrempelige toegang tot kennis, expertise en inspirerende voorbeelden. Dat waren de belangrijkste lessen uit een eerder gehouden webinar “De energietransitie: Hoe kom je van ambitie tot realisatie in de regio?” die georganiseerd was door het Platform Verduurzaming Industrie, VEMW, RVO  en FedEC met medewerking van Smart Delta Resources (SDR) en de branche-organisaties VNCI en FNLI.

VEMW voorzitter Gertjan Lankhorst: “De energietransitie kun je niet alleen realiseren. Daarom hebben we samen met RVO en FedEC het Platform Verduurzaming Industrie (PVI) opgericht. Het PVI beoogt de benodigde kennis en expertise te bundelen en makkelijker toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld t.a.v. technologie, subsidiemogelijkheden en inspirerende voorbeelden. We zijn nu klaar om de samenwerking in de keten met andere partijen, zoals in Zeeland met Smart Delta Resources, te verbreden.”

Meer informatie: verduurzamingindustrie.nl

Gerelateerd nieuws

orsted

Ørsted gaat een ​​van 's werelds grootste groene waterstoffabrieken ter wereld ontwikkelen

Ørsted, partner van Smart Delta Resources, ontwikkelt in het havengebied van North Sea Port een van de grootste duurzame waterstoffabrieken ter wereld voor de Nederlandse en Vlaamse industrie.

 

epz

Smart Delta Resources breidt samenwerking verder uit

Met de nieuwe leden Elia, EPZ, Evos Terneuzen en Synthomer Middelburg wordt de samenwerking verder versterkt.

ezk

Delegatie Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bezoekt Zeeland

EZK in gesprek met Smart Delta Resources en North Sea Port over voortgang verduurzaming bij de industriële partners in de regio.