Ørsted heeft een cruciale rol in de wereldwijde energietransitie, en meer specifiek ook in de verduurzaming van de industrie in de Schelde-Deltaregio. Windenergie op zee is een zeer belangrijke bron om de industrie van groene stroom te voorzien, zodat bedrijfsprocessen kunnen worden geëlektrificeerd.

De Schelde-Deltaregio herbergt verschillende veelbelovende schone waterstofprojecten, waaronder Ørsted's SeaH2Land. Het SeaH2Land-project (een consortium van Ørsted, Gasunie, ArcelorMittal, Yara, Dow Benelux en Zeeland Refinery) betreft de realisatie van een 1 GW elektrolyser voor een duurzame groene waterstoffabriek. De elektrolyser zal worden aangesloten op een nieuw offshore windpark dat ook deel uitmaakt van dit project.

Voor meer informatie: https://seah2land.nl/

Gerelateerd nieuws

am

Smart Delta Resources-partner ArcelorMittal start project voor koolstofafvang en -gebruik

De CCU-installatie van 200 miljoen euro is de eerste in haar soort in de Europese staalindustrie.

epz

Smart Delta Resources breidt samenwerking verder uit

Met de nieuwe leden Elia, EPZ, Evos Terneuzen en Synthomer Middelburg wordt de samenwerking verder versterkt.

Dow

Grote Zeeuwse projecten onderdeel van verduurzamingsplannen Rijk

Drie grote projecten in de Schelde-Deltaregio zijn opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat (MIEK). Dit zijn infrastructuurprojecten van nationale betekenis met als doel versnelling aan te brengen in de Nederlandse industriële energietransitie.