Een van de eerste grote successen had Smart Delta Resources in de vorm van een Green Deal voor de waterstofuitwisseling tussen Dow Benelux en Yara Sluiskil in maart 2016, waarvan de ingebruikname van deze leiding in 2018 het resultaat was. 

In de diverse naftakrakers van DOW komt waterstof vrij en deze heeft Dow niet allemaal nodig. Yara Sluiskil kan deze waterstof als grondstof in hun productieprocessen goed gebruiken. Het was destijds de eerste bestaande aardgasgastransportleiding die door Gasunie geschikt werd gemaakt voor het vervoer van waterstof. Via de leiding, die 12 kilometer lang is, wordt dus al drie jaar efficiënt en veilig waterstof voor industriële toepassing uitgewisseld. Het vanuit Smart Delta Resources geïnitieerde project van deze waterstofuitwisseling is een mooi voorbeeld van circulaire economie in de praktijk.

Afbeelding
yara

Gerelateerd nieuws

sdr

Grootschalig potentieel voor groene waterstof in de Schelde-Deltaregio

De Vlaams-Nederlandse Schelde-Deltaregio is zeer geschikt voor grootschalige productie en gebruik van groene waterstof.

SDR

Smart Delta Resources regioplan 2030-2050

Het regioplan 2030-2050 biedt heldere handvatten hoe de SDR-regio klimaatneutraliteit wil bereiken.

orsted

Ørsted gaat een ​​van 's werelds grootste groene waterstoffabrieken ter wereld ontwikkelen

Ørsted, partner van Smart Delta Resources, ontwikkelt in het havengebied van North Sea Port een van de grootste duurzame waterstoffabrieken ter wereld voor de Nederlandse en Vlaamse industrie.