Smart Delta Resources-partners Air Liquide, Ørsted en Yara hebben prima vooruitgang geboekt in hun verduurzamingsstrategie. De Zeeuwse groenewaterstofprojecten ELYgator (Air Liquide) en Haddock (Ørsted & Yara) zijn afgelopen week geselecteerd als project van Europees belang. De projecten hebben de zogenaamde IPCEI-status gekregen (IPCEI: Important Project of Common European Interest) van de Europese Commissie. De IPCEI-status geeft projecten een positieve kwalificatie en daarmee toegang tot bredere vormen van financiering.

Het is tevens een boost voor de groenewaterstofeconomie in de Benelux. In Europees verband hebben namelijk 35 projecten een IPCEI-status verkregen, waarvan maar liefst 8 Nederlandse en 4 Belgische projecten.

Voor meer informatie zie onze eerdere berichtgeving over dit onderwerp: https://www.smartdeltaresources.com/kabinet-reserveert-eu13-mrd-voor-ontwikkeling-groene-waterstof

Afbeelding
ipcei

Gerelateerd nieuws

restwarmte

Verkenning toepassing industriële restwarmte in gebouwde omgeving Kanaalzone Gent-Terneuzen

Recentelijk is een grensoverschrijdende haalbaarheidsstudie afgerond naar de mogelijke koppeling van het aanbod van industriële restwarmte en warmtevraag in de gebouwde omgeving van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. 

Koning-Willem-Alexander-bezoekt-Zeeland-foto-Provincie-Zeeland.jpg

Koning Willem-Alexander bezoekt Zeeland om te praten over waterstof

Koning Willem-Alexander heeft een informeel werkbezoek gebracht aan Zeeland. Hij sprak met een aantal Zeeuwse partners van Smart Delta Resources over waterstof en de energietransitie.

Dow

Het Multi Generation Plan, de routekaart van Dow naar CO2-neutrale productie

In het afgelopen jaar presenteerde Smart Delta Resources-partner Dow haar Multi Generation Plan. In dit plan is de route beschreven die de Terneuzense vestiging van het chemieconcern aflegt naar CO2-neutraliteit in 2050.