De Vlaamse minister-president Jan Jambon en de Nederlands staatssecretaris van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties Raymond Knops hebben een werkbezoek aan de regio gebracht. Met het bezoek willen de Vlaamse en Nederlandse regering de grensoverschrijdende samenwerking versterken. Zij werden geïnformeerd over de ambities die de industriële regio heeft. Een regio die zich kenmerkt door overheden, maatschappelijke partners, haven en industrie die grensoverschrijdend samenwerken. 

Het Deense energiebedrijf Ørsted presenteerde de kansen voor de regio met groene energie en de bewindspersonen brachten een bezoek aan Zeeland Refinery in Vlissingen en Borssele. Zij werden door het chemiebedrijf Dow en de staalfabriek ArcelorMittal geïnformeerd over de kansen én belemmeringen van grensoverschrijdende samenwerking voor de industrie om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Foto en bron: North Sea Port

Gerelateerd nieuws

orsted

Ørsted gaat een ​​van 's werelds grootste groene waterstoffabrieken ter wereld ontwikkelen

Ørsted, partner van Smart Delta Resources, ontwikkelt in het havengebied van North Sea Port een van de grootste duurzame waterstoffabrieken ter wereld voor de Nederlandse en Vlaamse industrie.

 

epz

Smart Delta Resources breidt samenwerking verder uit

Met de nieuwe leden Elia, EPZ, Evos Terneuzen en Synthomer Middelburg wordt de samenwerking verder versterkt.

ezk

Delegatie Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bezoekt Zeeland

EZK in gesprek met Smart Delta Resources en North Sea Port over voortgang verduurzaming bij de industriële partners in de regio.